Elixir 2.16 is available

What is new

 • Recent tasks: new screen; new option in running applications widget; new recent application widget
 • Stay awake: new stay awake toggle with wake lock feature; available for widgets, profiles and device information screen
 • New refresh widget toggle with the option to refresh the current widget or every widgets
 • Usb tethering toggle fix for ICS using the system add-on
 • System add-on: download apk, usb tethering toggle for ICS
 • Other small changes, bugfixes (sd mount toggle)

Recent applications

There is a new recent tasks screen available from Elixir 2 if you click on the running icon on the main page. This screen displays recent tasks with the most recent being first and older ones after in order:

The Running applications widget has a new recent applications option. If you select this option then clicking on the icon will open a dialog with recent applications:

And there is a new Recent application widget which displays an application from the recent applications list. You can set the index of the application in the recent applications list and the refresh rate too. Adding multiple icons with this type to your widget will create a dynamic list of applications which changes from time to time:

Stay awake

You can change stay awake setting from Elixir now. If you open the device information screen and click on the battery or display row there is a new Change stay awake option where you can change this setting:

This toggle can be used in widgets too:

You can set to toggle between states or to open the setting dialog:

There is a stay awake always option which uses the wake lock method to keep your device awake. Don’t use this setting for long because it can drain your battery faster.

Refresh widget toggle

There is a new Refresh widget toggle you can use in widgets. If you click on the toggle then the widget will be refreshed or you can set if you would like to refresh every other widgets too. It can be useful if you use icons with refresh rates, for example Unread email count, Memory, Running applications, etc and set refresh rate to a large value. In this case you can refresh the state of these icons by clicking on the refresh toggle.

System add-on

The new release of system add-on makes it possible to download system add-on apk if you would like to use the adb tool to convert it to a system app. This version makes it possible for ICS devices to toggle usb tethering too.

7 thoughts on “Elixir 2.16 is available

 1. Hello
  Jó a program nagyon, jobb nincs ilyen téren csak egy pár kérdésem lenne mert annyira nem értek a telefonokhoz.
  Ez az ébren maradás opció pontosan mit tud, mit csinál, mire való? Gugliban nem találtam semmit :/
  És mi az a wake lock módszer?
  És a másik dolog amivel gondban vagyok az a fényerős dolog. Van olyan hogy beállítom x%-ra vagy auto-ra. A százalékos az megy viszont az auto ki- bekapcsolásnál nem látok semmilyen különbséget, nem változik semmi. Annak a funkciónak mi a lényege?
  Telefonom: Sony Ericsson Xperia mini (ST15i)
  Előre is köszi

  • Stay awake: általában be lehet állítani hogy a készülék ébren maradjon ha töltöd. Ezt a beállítások / alkalmazások / fejlesztés részben lehet megtenni. Ha engedélyezed akkor a telefon töltés közben nem készenléti módba, a képernyő nem kapcsol ki.

   A wake lock segítségével úgy is ébren lehet tartani a készüléket hogy nincs töltőn. Az eredmény hasonló minta a képernyő timeout-ot állítanád végtelenre. Valaki ezt, valaki azt a módszert akarja használni.

   Az automatikus fényerő csak azoknál a készülékeknél működhet amelyekben van fényerő szenzor. Ilyen esetben a környezeti fényviszonyokhoz alkalmazkodva állítja be a fényerőt. Ha kint világos van akkor a képernyőt is világosabbra állítja. Nem minden készülék támogatja.

 2. Kedves Tamás!

  A program nagyon jó, még támogatást is küldenék, ha nem lenne benne pár hiányosság, vagy csak Én nem tudom hol kéne belőni.
  Az egyik nagyon zavaró, hogy az 1 soros vízszintes widgetek teteje a többihez képest vagy 1 centivel lejjebb kerül, azaz nem lehet 1 centinél közelebb tenni a többihez. Ez álló módban látszik igazán, és borzasztóan zavaró. Bármelyik többsorosnál ilyen korlát nincs. A másik borzasztóan nagy hiányossága, hogy sem 2*2 (4 ikonos) widgetet, sem 2*3 (6 ikonos) widgetet nem lehet csinálni. A 2*2-esnél zárójelbe (3*3 ikon)-t ír és tényleg 3*3-as ablakot csinál. Persze ki lehet kapcsolni sorokat és oszlopokat, de ettől a widget még nagyobb lesz, és csak a benne lévő ikonok nőnek meg.
  Ha ezek a problémák kiküszöbölhetők, akkor kérlek írd meg, és kapsz még egy adományozót 🙂

  • > Az egyik nagyon zavaró, hogy az 1 soros vízszintes widgetek teteje a többihez képest vagy 1 centivel lejjebb kerül, azaz nem lehet 1 centinél közelebb tenni a többihez.

   Ez sajnos igaz, ez azért van mert az 1 soros widgetek nem töltik ki magasságilag a rendelkezésre álló területet (akkor nem nézne ki jól, hogy magas a háttér és benne kis ikonok).
   Ez maximum akkor tud megoldódni ha átméretezhető widgeteket is csinálok.

   > A másik borzasztóan nagy hiányossága, hogy sem 2*2 (4 ikonos) widgetet, sem 2*3 (6 ikonos) widgetet nem lehet csinálni.

   Itt szerintem valami félreértés van. A 2×2 azt jelenti hogy a főképernyőn annyi helyet fog elfoglalni. Tehát ha egy 2×2-es widgetet úgy állítasz be hogy elrejtesz egy sort és oszlopot
   akkor ugyanazt az eredményt kapod mintha eleve 2×2 ikont tennék bele. Igen, ha elrejted a sorokat és oszlopokat akkor nő az ikon méret. De lehet állítani az ikon méretet is, az nem hoz
   kívánt eredményt?

   • Sajnos nem, mert attól még a widget megtartja a méretét. Olyan widget is kéne amivbe 2*2 ikon fér bele, és olyan is amibe 2*3. Szerintem ezek gyakori igények, sőtt ha jobban megnézzük páros számú egyáltalán nincs is (2-es, 4-es, 6-os,8-as(4*2), 10-es,12-es. Ezek valami widget lehetőségek miatt maradtak ki? (Esetleg azt az átméretezhető widgetet bele lehetne tenni, mert akkor mindenki akkorát csinálna amekkorát akar, de gondolom azért ezek nem egyszerű dolgok)
    Van egy képem ahol a piramis a hegyén áll. Jön a fáraó, és mondja, nagyon szép munkát végeztek munkafelügyelő, csak egy apró változtatást szeretnék kérni.

    • Direkt nincsenek páros oszlopszámú widgetek. Amikor egy widgetet csinál az ember akkor megmondja hogy mekkora méretet foglaljon el a főképernyőn. Pl 2×2. Ekkora helyet fog elfoglalni és kész, ezen nem lehet változtatni. Ha sima ikonokat pakolsz ki, akkor egy ilyen helyre pont 4 ikont tehetsz ki. Se többet se kevesebbet. Elixirrel ide kirakhatsz 1, 2, 3, …, 9 ikont is. Tehát azért nincs páros mert egy 2×2-es widgetbe kirakhatsz 1×1 ikont is, 2×2 ikont is, 3×3-at is, de bárhogy kombinálhatod. Ezért gondolom hogy itt valami félreértés van. Mert ez nem korlát a programban, hanem számos lehetőség. Lehet arra gondolsz, hogy 2×2 ikon és ne foglaljon el 2×2-es home screen területet, hanem kevesebbet. De ez a terület fix.

     • Igen, arra gondoltam, hogy egy 2*2-es csak annyi helyet foglaljon amibe a 4 kicsi ikon belefér, de ezek szerint a widget méret nem szabadon állítható. Ez a rendszer sajátossága, vagy a program nem tudja?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *